PsyOps: Asul de Pică (I)

Introducere
Nu se ştie cu exactitate cum a apărut asocierea între asul de pică şi moarte. Cert este că prin anii '30 cel puţin doi membri ai lumii interlope au fost găsiţi cu câte o astfel de carte de joc în mână după ce fuseseră asasinaţi. O explicaţie mai puţin ortodoxă dar extrem de elaborată a fost furnizată de o vrăjitoare din Anglia. Pe scurt, iată ce ne spune ea:

"Sunt în total 52 de cărţi de joc. Fiecare dintre acestea reprezintă una din săptămânile anului. Cele treisprezece cărţi din fiecare suită reprezintă cele treisprezece luni lunare ale anului şi fiecare suită reprezintă un anotimp. Suitele roşii sunt feminine, calde, pozitive, progresiste etc. iar cele negre sunt masculine, reci, agresive, retrograde etc.

Sunt patru sabaturi principale iar Asul de Pică este asociat cu Yule - solstiţiul de iarnă - începutul iernii şi al unei perioade fără resurse, dominată de spectrul înfometării. În prima săptămână a iernii - care debutează în 21 Decembrie - se aduc ofrande morţilor iar bătrânii îşi comunică ultimele dorinţe, în caz că le va veni sorocul.

Asul de Pică simbolizează atât moartea anului vechi cât şi naşterea celui nou, acel punct de cotitură în care totul o ia de la capăt. De asemenea, în Tarot, pica este denumită şi spadă - simbol al războiului - iar pictograma în sine poate fi interpretată şi ca o inimă înţepată, un cap într-o ţepuşă, un cap ascuns sub glugă, o frunză de tisă sau o frunză uscată, toate acestea fiind reprezentări ale Morţii."

0 comentarii: