Conspiraţii: Luciferienii (III)


Primele mişcări ale Iluminaţilor
Deoarece Anglia şi Franţa erau cele mai mari puteri mondiale în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea Weishaupt le-a ordonat Iluminaţilor să "plămădească" o serie de războaie coloniale, înclusiv Revoluţia Americană, pentru a slăbi Imperiul Britanic. De asemenea, conspiratorii au fost îndemnaţi să instrumenteze Revoluţia Franceză în scopul de a demantela Imperiul Francez. Conform programării pusă la punct de Weishaupt această revoluţie urma să fie declanşată în 1789. În 1784 însă, un act al voinţei divine a făcut ca dovezi asupra existenţei Iluminaţilor şi planurilor urzite de aceştia, dovezi care ar fi putut salva Franţa dacă înfumuratul guvern francez ar fi catadixit să le dea crezare, să iasă la lumină.

Voinţa divină
Să explicăm puţin în ce anume a constat voinţa divină amintită mai sus. În 1874 Weishaupt a emis ordinele referitoare la Revoluţia Franceză. Un scriitor german pe nume Zwack a camuflat aceste ordine sub forma unei cărţi ce conţinea întreaga poveste a Iluminaţilor şi planul conceput de Adam Weishaupt.

O copie a cărţii a fost trimisă Iluminaţilor francezi, la conducerea cărora se afla Robespierre, omul însărcinat de Weishaupt cu misiunea de a crea condiţiile necesare declanşării Revoluţiei Franceze. Pe drumul spre Franţa curierul însărcinat cu livrarea cărţii a fost ucis de trăznet iar documentele subversive găsite de poliţie asupra sa au fost predate autorităţilor competente.

După un studiu amănunţit asupra conţinutului cărţii guvernul bavarez a ordonat poliţiei să întreprindă o seria de raiduri la sediile lojilor Marelui Orient, recent puse pe picioare de Weishaupt precum şi la locuinţele asociaţilor acestuia. Toate dovezile suplimentare, descoperite în cursul acesor acţiuni poliţieneşti, au întărit convingerea autorităţilor că există cu adevărat un plan al Iluminaţilor ca prin războaie şi revoluţii să răstoarne ordinea de drept.

În 1785 bavarezii au scos organizaţie Iluminaţilor în afara legii şi au închis lojile Marelui Orient. În 1786 detaliile conspiraţiei au fost publicate şi copii ale sale au fost trimise către toţi capii bisericii şi şefii de state din Europa.

Note: 
* Varianta originală a documentului este disponibilă aici. Traducerea în limba engleză este în curs şi este disponibilă aici.
* Un alt document important, publicat după 1879 Anglia, poate fi descărcat de aici.

Puterea şi sfera de influenţă a Iluminaţilor crescuse însă atât de mult încât avertismentul a fost complet ignorat. Cu toate acestea denumirea "Iluminaţii" a devenit sinonimul răului şi organizaţia a intrat în ilegalitate.

Pentru a face faţă noii situaţii Weishaupt ordonă Iluminaţilor să infiltreze lojele masonice şi să formeze propriile societăţi secrete în interiorul tuturor societăţilor secrete. Numai acei masoni care urmau a se dovedi internaţionalişti şi cei a căror conduită trăda abandonarea credinţei în Dumnezeu aveau să fie primiţi în rândurile Iluminaţilor. Pentru a asigura o infiltrare reuşită a masoneriei britanice Weishaupt transmite o invitaţie de călătorie în Europa către John Robinson (autorul celui de-al doilea document menţionat în nota anterioară), mason cu rang înalt în Ritul Scoţian. Profesor de filosofie la Universitatea din Edinburgh şi secretar al Societăţii Regale din Edinburgh Robinson nu a crezut o iotă din basmele Iluminaţilor cu privire la crearea unei dictaturi binevoitoare dar şi-a ascuns atât de bine reacţia încât Weishaupt i-a înmânat o copie revizuită a lucrării sale conspiraţioniste pentru studiu şi păstrare în siguranţă.

Între timp, conducerea Franţei, care ignorase complet avertismentul bavarez, s-a trezit că în 1789, exact aşa cum plănuise Weishaupt, îi bate revoluţia în poartă.

0 comentarii: